
NORTHERN TERRITORY OF AUSTRALIA

Regulations 2002, No. 17*

By-laws under the Territory Parks and Wildlife Conservation Act

The Parks and Wildlife Commission of the Northern Territory, in pursuance of 
the powers conferred on it by the Territory Parks and Wildlife Conservation Act 
and in accordance with section 71 of the Act, at a meeting held on 24 May 2002, 
made the following by-law and, for the purposes of section 63(2)(a) of the 
Interpretation Act, authorised Barry William Chambers, the Chairman, to sign it.

Dated 11 June 2002.

B. CHAMBERS
Chairman



Territory Parks and Wildlife Conservation By-laws

AMENDMENT OF TERRITORY PARKS AND WILDLIFE 
CONSERVATION BY-LAWS

New by-law

The Territory Parks and Wildlife Conservation By-laws are amended by 
inserting after by-law 13 the following:

"13A. Public events

"(1) A person must not conduct a public event in a park or reserve 
except in accordance with a permit granted under this by-law.

$1 000 and $100 for each day during which the offence 
continues.

Penalty:

"(2) An application for a permit is to be made in writing to the 
Commission and is to state -

(a) the name and address of the applicant;

(b) a description of the public event the applicant proposes to conduct;

(c) the park or reserve where the applicant proposes to conduct the 
public event;

(d) the part of the park or reserve to which access is to be restricted;

(e) the class or classes of persons to whom access to that part of the 
park or reserve is to be restricted;

(f) the days on which, and the times during which, access to that part 
of the park or reserve is to be restricted; and

(g) such other matters as the Commission may require.

"(3) The Commission may, on receipt of an application under clause 
(2), decline to grant a permit, grant a permit or grant a permit subject to 
conditions.

"(4) A permit granted under clause (3) -

(a) is valid on the days, and during the times, specified in the permit;
and

(b) is subject to such terms and conditions (if any) as the Commission 
thinks fit and specifies in the permit.

"(5) The Commission may determine a fee or royalty payable on the 
granting of a permit.
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"(6) In this by-law -

'public event', in relation to a park or reserve, means an event conducted in 
the park or reserve that members of the public may attend (whether 
on payment of a entry fee to the event or otherwise) and for the 
purposes of which event access to a part of the park or reserve is 
restricted to a class or classes of persons.".




